Fordson Länk-sida

Det kommer ofta frågor om var man kan hittar info som inte finns på min hemsida, eller var man kan köpa det ena eller det andra till sin gamla traktor. Här har jag sammanställt de nyttigaste sidorna som kan vara intressanta.

Jag har själv handlat delar till min Fordson Major Höglund 1948 från ett flertal av dessa webb shoppar och det har gått utmärkt. Jag har bara gott att säga om dem. Det finns ett flertal möjligheter att få tag i allt från motordelar nya kolvar o kolvringar, packboxar till dekaler och färg. Tänk på att frakten brukar kunna hamna mellan 3 - 500 kr för frakt av "lättare gods" till Sverige, så vid köp kan man går ihop flera stycken och då få ned fraktpriset. Kolla även aktuellt valutavärde. Det finns ett flertal omräknare för aktuell kurs exempelvis en HÄR Tyvärr finns inte någon svensk återförsäljare för de riktigt gamla veterantraktorerna i Sverige än. Delar till "nya" majoren från 52 finns i bästa fall (SKÄRPNING SVERIGE, BÄTTRE KAN VI!!)

Samtliga länkar har anknytning till VETERAN traktorer i första hand, företrädesvis Fordson "N" "F" och "E27N" Höglund. Självklart är även sidor med anknytning till andra märken välkomna att länka här, exempelvis Volvo BM och Ferguson som var vanliga när det begav sig.

Länk kategorier:

När denna länk sida har reviderades har ett flertal sidor har försvunnit. Detta beror på att sidan inte längre finns på aktuell webb adress på Internet. Ibland har en sida återfunnits, men på ny adress då kommer den tillbaka så fort jag hittat den eller vederbörande webb innehavare eller någon annan meddelat mig. Om du har en hemsida, eller ett förslag på en så meddela gärna mig på fordsone27n@telia.com


1 NYHETER.


Sidan uppdaterad 2017-04-15 09:35

Ny sida hittad 2017-04-15
Tractorjoe
webhandel med traktordelar, lite nyare grejer.
Tractorjoe

Ny sida hittad.

Victoryfield Tractor parts - Reservdelar till veterantraktorer

ÄNTLIGEN!! Ytterligare en svensk webbshop som handlar med veterantraktordelar. Ett bra komplement till väl värd ett besök. Firman har varit igång i ca 1 år ett mindre lager av E27N delar finns på deras hemsida, toppackningar m.m. De kan även ta hem via Sparex de har även andra kontakter som erbjuder mer produkter till
både E27N, N & F serien. Köp delar av dem och låt denna firma blomstra för detta är något vi behöver mer av i Sverige.2. WEBB SHOPS, BUTIKER DELAR TILL FORDSON, SKROT, EL, SERVICE MED MERA.
bullet

The Fordson house! Engelsk-språkig sida, här kan man se sprängskisser och köpa grejer

bullet

Här kan du köpa delar till Fordson traktorer. Jag har själv köpt bromsbackar och renoverings sats av denna webbshop till min Fordson Major Höglund. Trevliga och mycket seriösa. Allt från kolvringar till gamla F till ny regulator till Höglund

bullet

Rubens hemsida. Deras slogan är: Samla för att bevara. Här finns mycket intressant för veteran intresserade av jordbruksmaskiner, traktorer och industri

OBS SVENSK KLASSISK SIDA

bullet

OLD 20 En hel del som kan köpas till gamla traktorer. Har själv köpt av denna webbshop till min Höglund, det gick jättebra. Alla delar kom, de stämde och fungerade. Trevligt bemötande. Har det mesta som behövs motordelar till Fordson "F" transmission och packboxar...


bullet

VINTAGE TRACTOR SPARES Här kan man i princip nästan köpa en helt ny Fordson i reservdelar. de har det mesta som behövs.

bullet

Här finns nya el grejer original. som exempelvis tändstift, brytare, kondensatorer, tyg spunna originalkablar delar till magneten, tidsenliga kabel hållare med mera....

bullet

Tractorpanels.com. Samarbetar med svenska RUBENS som du finner ovanför. säljer nytillverkade Paneler, mätare accesoarer...

bullet

BARE CO Amerikansk sida men finns för flera andra länder dock samtliga på engelska. Klicka på gubben så kommer du till webb affären. (Osäker på om man kan köpa till Sverige från denna sida, men men kan kontakta och fråga, mest delar till "NYA" majoren och framåt) 


bullet

Snygga skyddsöverdrag till Fordson traktorer och lite andra accessoarer

bullet

Montera Servo styrning på din veterantraktor... en Höglund med servo, kan de vara nå't? Sidan visar med bild och text, mycket informativ. Turkisk sida. men text på Engelska.

bullet

Här kan du köpa nya grejer till din Lucas magnet även service utföres. Engelsk sida. Mycket tillmötesgående vid frågor angående magnet och annat rörande el på veteranfordon.

bullet

Överdrag, delar, märken o dekaler och present idéer till veterantraktorer, även till Fordson F, N och E27N Höglund


bullet Forge Service. Ibland dyker lite Fordson N, F och E27N grejer upp här. även en hel del el, LUCAS generatorer o startmotorer, Engelsk sida.
bullet OLD TRACTOR COMPANY. Kanske inte så mycket försäljning av just Fordson delar även om lite finns, men man kan efterlysa delar här.
bullet Vintage tractor Spares. Hittar tyvärr inte delar till RIKTIGA veteranare, men det finns till de moderna "nya" majoren från 52 och framåt. Vintage = klassisk veteran, njaa jag vet inte. Men de får vara med här. Helt klart värt ett besök ändå.
bullet BROOKFIELD VINTAGE. Här får du bra hjälp att få tag i dina delar. Detta är ett familjeföretag som specialiserat på Fordson Dexta, E-27N (Höglund), Fordson Super Major, Diesel Majors, och Power Major Samt Ford 3000, Ford 4000.

bullet INDIA SHINE Nytillverkade mätare, även till gamla veterantraktorer. Det finns ju som exempel amperemätare på Fordson Major Höglund.... Mätare finns även till andra traktorer. Oljetryck, volt, varvräknare Även med rätt logotyp i mätaren. Klicka på "Vintage Tractor Parts" längst upp i listen på denna websidan. så kommer du till traktor mätarna.
bullet Vintage begagnade delar och traktorskrot. Här letar man fram från skrotar till de gamla klassikerna. Levererar troligen även till Sverige. Man kan ju alltid skicka ett mail o kolla...
bullet Olsson I Ellös. Hävdar sina tre inriktningar varav en är veterantraktorer. De nya Fordson från 52 har de till och det skadar inte att fråga efter det man behöver om man har en äldre "riktig" veteranare... Klart värt ett försök, och ett självklart webb besök när man behöver delar.

OBS SVENSK KLASSISK SIDA

bullet SPAREX. Här finns delar till traktorer i överflöd, sidan finns på många olika språkalternativ, men INTE Svenska än. (det kommer står det på sidan) Svenska Ollson i Ellös, (Länk bredvid) har dessa som huvudleverantör. När man behöver delar är denna webb sida en ett sälvklart besök.


bullet Steven Bink.  Konstnär som skapat Vykort och tavlor med  olika veterantraktorer i det gamla Engelska jordbruket. Bland annat med Fordson i arbete som teman. Flera trevliga tavlor och vykort finns att köpa. PRESENT TIPS.
bullet YOUREX.SE är en sida som har allt i form av el. även gammalt till veteran traktor. Mycket välbesökt och populär sida som alla hemmamekare bör känna till, en klar fördel med denna sida, den är SVENSK..
bullet HISTOPARTS Webbshop. Histoparts grundades 1991 och handlar med veterantraktordelar. Sidan flerspråkig. Här finns magneter, förgasardelar, flottörer, munstycken, motordelar styrningar, ventiler, packboxar....


3. FORUM, VETERAN TRAKTORER OCH MANUALER.


 

Jag är medveten om att det finns flera forum än dessa, de tillkommer allteftersom jag hittar dem. Lite hjälp från er därute i cyberrymden underlättar sökandet ;-)

bullet

Fordson.se Det Svenska ledande Forumet om Fordson. Helt klart värt ett besök, och ett självklart besöks alternativ för Fordson entusiaster.

OBS! SVENSKT FORUM.

bullet

Antique Tractor Engelskt forum om veteran traktorer. Här finns en ENORM mängd information.

bullet

YESTERDAY TRACTORS. Klassiskt forum och världsomspännande. En självklarhet att man som entusiast besöker. Här finns MASSOR med info. Men som sagt, på Engelska

bullet

MASKINISTEN.NET är ju en SJÄLVKLARHET. Ett SVENSKT forum man måste besöka. Här finns en ENORM uppsjö av manualer och instruktionsböcker att ladda ned för den som är registrerad. 

OBS! SVENSKT FORUM.


bullet SMOKESTACK.COM Här finns massor att läsa. Det mest framträdande är det förnämliga forumet med alla möjliga och omöjliga gamla traktorer. Mycket intressant sida.
bullet VETERANTRAKTORKLUBBENS FORUM Här finns massor intressanta inlägg. på svenska

OBS! SVENSKT FORUM.

bullet MY TRACTORFORUM.COM Traktorforum som även innefattar nyare traktorer och även vänder sig till de som brukar traktorer yrkesmässigt.Även trädgårds traktorer och veteraner ända ner till ånglokomobiler.
bullet TRACTORFORUM.COM Mest amerikanskt, men ganska intressanta trådar. Det finns en Fordson tråd, men där finns inte mycket än. Det kanske vi kan ändra på :-)

bullet NETTRACTOR TALK. OJ VAD MYCKET INTRESSANT LÄSNING!! Klicka på FORUM COMMUNITY Längst upp till höger så kommer du in i forumet. ENGELSKT.
bullet TRACTOR DISCUSSION. Verkar vara ett nytt forum. Inte så många medlemmar eller inlägg än. Det kommer väl.
bullet VOLVO BM FORUM. Egentligen kopplat till Volvo BM sidan, men får en egen länk här.

OBS! SVENSKT FORUM.

bullet FORDSONFORUM.NL Engelsk språkigt Fordson forum. Kopplat till Oscars Fordson sida
-

4. FÖRENINGAR, ORGANISATIONER OCH MUSEER
bullet FORDSON CLUB FINLAND. Helt på finska, men väl värd ett besök ändå, Mycket bilder och välgjord. Min hemsida ligger överst på deras länklista. MYCKET hedrande Tackar..
bullet

Tändkulans vänner. Mycket välgjord med MASSOR med nyttig intressant information, sidor och länkar.

bullet

WEATHERILL HYDRAULIK. En del av dessa lastare är byggda på Fordson traktorer

bullet FIELD MARSHALL TRAKTORER, Intressant...

bullet SSB VINTAGE TRACTORS. En sida som har det mesta. Lite försäljning. En sida om Ford och Fordsons historia. Lite av varje.. Passar i flera kategorier på denna länksida.
bullet GÅRDKULLA GÅRD, Flerspråkig Finländsk hemsida Mycket trevlig. Om gården, och de aktiviteter, inklusive  veterantraktorer som utspelas på gården. Ett STORT PLUS för att sidan är flerspråkig. Bra jobbat!
bullet Gustavsons traktorer, värt ett besök tycker jag. Ett traktormuseum, beläget Syntorp nära E22:an vid norra infarten till Gusum. Klart värt även ett verkligt besök. Mycket är sparat med tidens patina bevarad. 

OBS! SVENSK SIDA.

bullet

Holgers Traktormuseum. Sveriges nordligaste traktormuseum hittar du belägen vid polcirkeln, Överkalix.
I den charmiga byn Svartbyn, C:a 10 mil ovanför Luleå får du möta norrbottens jordbruks- och maskinhistoria.
OBS! SIDAN VERKAR LIGGA NER FÖR TILLFÄLLET MEN MUSEET FINNS KVAR


bullet OLFS-ONLINE Tysk hemsida,  innehåller en hel del intressant men MEST tyska råolje grejer. Lanz-bulldog, Dutz, Bautz, Gyldner, Hanomag, Porse, MAN, Holdner med mera. Kanske inte SÅ mycket Fordson precis... Men intressant.
bullet DANSKA VETERAN TRAKTORKLUBBENS Hemsida, Detta är MYCKET sympatiska traktorvänner, blandade märken Fordson i massor. Tänk vad alla våra  nordiska vänner är sympatiska.
bullet

BM SIDAN MYCKET snyggt gjord och proffsig layout, ett föredöme, handlar om Volvo och Bolinder Munktell. Helt klart den ledande svenska sidan i ämnet. Bör självklart besökas. All heder åt den som skapat webb sidan. Både Engelskt och Svenskt språk. LÄNKEN UPPDATERAD!

OBS! SVENSK SIDA.

bullet SELAÖNS TRAKTORFÖRENING. Sidan passar under de flesta kategorier. Där finns forum med mera. Mycket intressant.

bullet TRAKTORDELAR.NU har fortfarande sprängskisserna kvar på Internet, men själva hemsidan verkar ha försvunnit.
bullet AMERICAN FORD AND FORDSON COLLECTORS ASSOCIATION Webbsida för de Amerikanska Fordson fantasterna och deras förening.
bullet BIG TRACTOR POWER. Klassiska STORA traktorer.
bullet SVENSKA TRAKTOR PULLING KLUBBEN. Här finns allt och lite till

bullet FORD AND FORDSON   ASSOCIATION ENGLAND. Mycket att titta på. Har en jättefin egen tidning med blandat material om Fordson. Har även Svenska medlemmar.
bullet SVENSKA VETERANTRAKTOR KLUBBEN. Här finns litteratur, forum, info årsböcker med mera.
bullet SVENSKA VETERANTRAKTORKLUBBEN NORRTÄLJE. Väl värd ett besök. Det verkar som att just klubben i Norrtälje är väldigt aktiv.
bullet SVENSKA MOTORORKLUBBEN  SPOCA. Intressant motor klubb. Detta är egentligen en motorklubb med en avdelning för veterantraktorer. Mycket intressant läsning.

bullet OLDENGINE.ORG MASSOR av nyttig information. Manualer i MASSOR, även för WICO magneten. (Översta blåa, samt nedersta blåa länken finns manualer allt från magneter till råoljemotorer) rena välgörenheten för oss entusiaster.
bullet BERTE MUSEUM Ett gårdsmuseum Väl värt ett besök. Mycket fin hemsida och rikligt med nostalgi finns här
bullet Gamlatraktorer.se Mycket intressant läsning, väl värd en stund vid datorn


5. ENTUSIASTER OCH PRIVATA HEMSIDOR
bullet FORDSON DEXTA. Tysk hemsida om Fordson Dexta. Mycket finns även översatt till  engelska.
bullet PEDER & STEENS HEMSIDA. En mycket fin hemsida full laddad med nostalgi och bilder (snyggt jobbat Peder och Steen.)
bullet

HOME OF FORDSON. En traktorsamling som denna har du nog aldrig skådat... Massor med Fordosn "N" och "F" traktorer.

bullet WILLIE'S FORDSONS. Willie i Australien är en trevlig lirare. Jag har själv en del kontakt med honom. Han har MASSOR med veteran traktorer.

bullet PRIVAT SIDA OM VOLVO BM. Mycket förnämlig Volvo BM hemsida.

OBS! SVENSK SIDA

bullet Svensk traktor sida om Volvo bensin drivna traktorer.

OBS! SVENSK SIDA

bullet THE FORDSON TRACTOR PAGES, Tidigare OSKARS HEMSIDA. Mycket innehållsrik sida för en Ford / Fordson - fantast. Sidan flyttade till ny adress och försvann ett tag. Nu tillbaka. MASSOR med nyttig Fordson info. Manualer, ritningar. Nästan lika bra som min ha ha ;-)
bullet En engelsman med motorintresse. Massor med traktorer och motorer. Bland annat en Fordson Höglund.

bullet EN FORDSON RESTAURERING. En Fordson Höglund renovering beskrivs på Engelska. Denna Fordson Major E27N Höglund blev en äkta cup vinnare. Lärorikt.
bullet ITALIENSK TRAKTOR SIDA (tror jag)  Tyvärr fattar jag inte ett dugg av texten. Klicka på "trattori" Trots allt värd ett besök.
bullet MIKE SKYNER's hemsida. Ägaren av denna hemsida gav mig manualen till Lucas magneten TACKAR SÅ MYCKET!! Verkar vara en kille som sysslar med det mesta som har med det som fått tidens patina.
bullet Jarnhesten Här kan man lätt spendera flera timmar om man har intresse för gamla traktorer. Helt klart värt ett besök bland udda traktorer och okända märken med bild och text. All heder till den som skapat den.


bullet

IVARS VETERANTRAKTORER. Mycket hemtrevligt och personlig sida. Entusiasm för veterantratorer är alltid intressant. Snyggt jobbat Ivar

-

6 . LÄNKSIDOR, REGISTER OCH DATABASER
bullet FINDING OLD IRON. Helt utan motstycke den mest kompletta länksida jag någonsin skådat. Allt finns här. Sidan har funnits sedan urminnes tider och ser ut likadant än idag. Ett självklart besök.
bullet Svenska veterantraktorklubbens länksida. Just nu låst för nya länkar, men tydligen ska systemet komma igång igen framöver. Här finns massor med länkar.
bullet TRACTOR LINKS sidan med veteran traktor länkar. En egen kategori för Ford / Fordson.
bullet SVENSKA VETERAN TRAKTOR REGISTRET. Här har JAG registrerat mig, gör det DU MED! Syftet är att man ska kunna hitta varandra när man som exempel behöver hjälp eller goda råd.

OBS! SVENSKT REGISTER.


bullet GASENGINE.COM Länksida. en ENORM mängd nyttiga länkar
bullet TRACTORDATA.COM En ENORM mängd data finns tillgänglig över nästan hela världens alla traktorer. Från i slutet av 1800 talet till dagens. Allt från gräsklippare till världens största traktor.
bullet STEELWHEELS.COM Sida om järnhjulstraktorer. Denna sida tittar JAG ofta på, MÅSTE BESÖKAS. alltså jag säger bara det, vilka traktorer det funnits. KANONSIDA!


7. TIDNINGAR OCH MAGASIN
bullet Antique Power. En av de ledande tidningarna, enligt dem själva. Här finns en hel del läsbart
bullet Svenska TRAKTOR POWER. Här kan du anmäla ditt intresse för prenumeration. Det gör jag!

OBS! SVENSK TIDNING.

bullet NOSTALGIA Man måste dock kontakta dem och meddela att det är just deras tidning "TRAKTOR" man vill ha. Jag prenumererar på den den är JÄTTEBRA om man gillar veteranare. 

OBS! SVENSK TIDNING.

bullet GAS ENGINE MAGAZINE. Amerikanskt magasin om veterantraktorer och berättelser


bullet TRACTOR. Engelskt magasin lite motsvarighet till vår svenska version Traktor
bullet TRACTOR & MACHINERY. Engelskt magasin från Great Britain.
bullet VINTAGE TRACTOR MAGAZINE. Engelskt magasin från UK
bullet OLD TRACTOR MAGAZINE. Brittiskt traktormagasin.